Dagtochtjes vanaf
Camping Delle Rose

Vanaf de camping ben je in 20 minuten aan zee. Bij Bordighera bijvoorbeeld, een mooi 19e eeuws badplaatsje, of bij Ospedaletti.

In het achterland het mooie Pigna met zijn Thermen. Het centro storico is leuk om doorheen te lopen.

Heel dichtbij beeldschone middeleeuwse dorpen: Heerlijk om koffie te drinken, rond te lopen en te genieten van een volstrekt onbedorven architectuur.

Isolabona (gezellig, weinig toerisme, lekker cafe, geweldige slager en zeer goeie alimentari. Maak vooral een wandeling door het binnenstadje en bekijk defontein uit 1486!),
Dolceacqua (een van de oudste en meest bekende borghi in ItaliŽ, vooral vanwege de markant gebogen 13e eeuwse brug over de de rivier de Nervia. Monet was hier door aangetrokken en schilderde het samen met middeleeuwse kasteel op vier beroemde doeken),
Baiardo (vooral de ingestorte kerk op de top bezoeken. Hier heb je uitzicht over de baai vanMenton en Monaco en zie je aan de andere kant de franse Alpen).
Apricale (een paar jaar geleden uitgeroepen tot het mooiste dorpje van ItaliŽ tot 300 inwoners),
Triora (Een bijzonder oud dorpje. Ook wel 'heksendorp' genoemd vanwege de vele vrouwen die door een kwade roddel hier op de brandstapelbelandden. Zij zouden door de duivel bezeten zijn).

Iets verder meteen de serieuze Alpen, Monte Toraggio, Cima Marta, met schitterende wandeltochten, op een hoogte van 2000 meter.

Voor meer informatie over routebeschrijvingen kun je terecht bij Lorenzo.