Wandelpad

Aan de rand van de camping begint een natuurhistorisch wandelpad. Dit oude pad, in het plaatselijke dialect Cupeira genaamd, leidt over de berg naar het dorpje Isolabona.

Afwisselend loopt het pad door het bos en langs meer open stukken met geweldige uitzichten over de Nervia en de vallei met haar eucalyptuskwekerijen, olijfgaarden en gevarieerde flora. Langs het pad passeer je een stenen huisje, een 'rustico' of (in het dialect) 'casone'. Deze traditionele huisjes waren zo ingericht dat de boeren het onderste gedeelte konden gebruiken om hun gereedschap op te slaan en op de bovenverdieping konden overnachten.

De in totaal zon drie kwartier durende tocht gaat ook langs de overblijfselen van een oude steenoven. Deze werd gebruikt om de typisch halfrond gevormde Ligurische dakpannen in te fabriceren. Dakpannen die hun traditionele halfronde vorm overigens te danken hebben aan het feit dat ze indertijd gevormd werden op de bovenbenen van de arbeiders!

Het wandelpad kan eventueel met een mountainbike afgelegd worden.
Op die plaatsen waar het pad wat moeilijker begaanbaar is en op de plekken waar de bergen elkaar kruisen ('Valun') zijn leuningen of bruggetjes aangebracht.